Khikhvi (ხიხვი – čte se Chichvi) je domorodá gruzínská odrůda, která se pěstuje v regionu Kachetie a považuje se za jednu z nejtajuplnějších odrůd. Z ní se dělají vína vysoké kvality. Vína evropského typu z této odrůdy mají světle-slámovou barvu, jsou velice harmonická a příjemná. Kachetinskou metodou připravené Khikhvi má tmavě-slámovou/oranžovou barvu, je to tělnaté a obsahově bohaté víno, s vůní zralého i sušeného ovoce. Desertní vína z této odrůdy jsou velmi vysoké kvality. Vrchol dozrávání hroznových bobulí nastává uprostřed září. Cukernatost bobulí je 23-24%, kyseliny 6,5 g/l. V mikrozóně Kardenachi cukernatost této odrůdy dosahuje i 26-27% a byly případy za příznivého počasí, kdy dosáhla až 35%. Z Khikhvi spolu s odrůdami Rkatsiteli a Mtsvane se připravuje bílé velmi vysoce kvalitní víno Kardenachi.
Kromě Gruzie se Khikhvi pěstuje i na Ukrajině.