Goruli Mtsvane (გორული მწვანე) se pěstuje v regionu Kartli (v malém množství i v Kachetii, Meschetii a Rača), v oblasti města Gori a považuje se za hlavní odrůdu tohoto regionu. Tato odrůda se používá jenom pro přípravu vín, protože její slupka je dost tlustá a hrubá a má hořkou chuť. Její prýt má plodnost 80-90%. Úrodnost přibližně 8 t/ha. Z Goruli Mtsvane se připravují živá a příjemná vína. Vína evropského typu z této odrůdy mají normální obsah alkoholu, tělnatost, příjemnou kyselost, ovocno-medovou vůni. V Kartli tuto odrůdu často používají v kupáži s jinými odrůdami pro výrobu šumivého vína. Připravují z ní i dezertní vína. Vrchol dozrávání nastává v první polovině října. Cukernatost je 21,6-22,5%, kyseliny 9,1-10g/l. Z Goruli Mtsvane spolu s odrůdou Činuri se připravuje šumivé víno Atenuti, podle mikrozóny Ateni.
V minulém století a dříve Goruli Mtvane vždy patřilo mezi 5 nejpěstovanějších odrůd Gruzie.